Cum să faci o răcitură de curcan: cea mai bună rețetă de Ziua Recunoștinței la americani

răcitură de curcan

Ai nevoie de:
1 cană de sare cușer
1/2 cană de zahăr granulat sau zahăr brun
Pumni mici de căței de usturoi, cimbru, piper fire întregi, frunze de dafin sau lămâie

Pentru a face răcitura:
1. Combină sarea, zahărul, condimentele și 1/2 litru (8 cești) de apă într-o oală mare
2. Pune la foc mediu
3. Amestecă până când zahărul și sarea se dizolvă
4. Se aduce la fierbere, apoi căldură mai mică și se fierbe timp de 5 minute
5. Eliminați de la căldură și lasă să se răcească
6. Se amestecă în restul de apă 1/2 litru și se răcește complet

Pentru a finaliza:
1. Pune răcitura în interiorul unui recipient suficient de mare pentru a ține curcanul
2. Adăugați curcanul șidacă este nevoie mai multă apă pentru a scufunda complet
3. Întoarceți curcanul de câteva ori și în final lăsați-l pe partea cu pieptul în jos
4. Pune la rece timp de 5-6 ore