Ar fi o rușine națională ca un condamnat definitiv să fie prim-ministru

Amenințarea cu suspendarea președintelui, dacă nu va fi desemnat condamnatul Dragnea prim-ministru, este imaginea corectă a PSD, autodefinit grup infracțional organizat. PSD nu se dezice. Nu e prima dată când amenință un președinte cu suspendarea și nici prima dată când ar pune în practică o astfel de amenințare.

Liviu Dragnea este condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru fraudă electorală și legea îi interzice să fie prim-ministru.

Cer PSD să respecte legile țării și să nu interpreteze voturile pe care le-a primit ca un pretext pentru încălcarea și schimbarea legilor și pentru șantajarea președintelui. Cer Avocatului Poporului să nu facă jocurile politicienilor penali și să fie avocat al poporului.

Legea interzice unui condamnat definitiv să fie într-un guvern, cu atât mai mult să fie prim-ministru și, chiar dacă ar fi schimbată, ar fi o rușine națională ca un condamnat să fie prim-ministru.

Vă imaginați premieri sau șefi de state stând la masă cu condamnatul Dragnea? Vă imaginați că un prim-ministru condamnat ar aduce beneficii României, investiții și credibilitate pe plan extern?

Monica Macovei – Declarație politică